Son Dakika Haberler

En sağlıklı üç makarna çeşidi

Makarna severlere müjde… Artık bir tabak makarna yediğiniz için kendinizi hatalı hissetmenize gerek kalmayacak.

En sağlıklı üç makarna çeşidi
Okunma : 20 views Yorum Yap

Makarna kanıtlanmış bir ruh hali yükselticidir ve hepimiz mutluluğun sıhhati güzelleştirebileceğini biliyoruz.

Yakın vakitte yapılan bir araştırma, harika bir makarnanın insanları keyifli ettiğini ve en sevilen şarkıyı duymaya benzeri biçimde olumlu anıları ve yansıları etkin olarak teşvik ettiğini buldu.

Ancak karbonhidrat içeriği sebebiyle makarna, süratli kilo alımına yol açan bir yemek olarak görülüyor. Klasik makarnanın un bazlı olması nedeniyle beşerler bu yiyeceği “boş kalori” olarak görebilir lakin karbonhidratlar aslında insan bedeni için kıymetli bir güç kaynağıdır ve çok sayıda yarar sağlayabilir.

Bununla birlikte içeriğinde un olmayan muhakkak makarna çeşitleri lif açısından zengindir ve bu da onları zayıf kalmak isteyenler için daha yeterli bir seçim haline getirir. Yüksek lifli makarna, gücün daha yavaş salınmasını sağlayarak tokluk hissini dayanaklar.

New York Post’un haberine nazaran, bu üç makarna çeşidi de formunuzu korumanıza yardımcı olurken tıpkı vakitte kan şekerinizin ani yükselmesine de pürüz oluyor. 

1. KIRMIZI MERCİMEKLİ MAKARNA

Kırmızı mercimekli makarna lif açısından zengindir, mükemmel bir demir kaynağıdır ve günlük folat gereksiniminin neredeyse tamamını karşılar.

Beslenme uzmanı ve Candida Diyeti’nin yaratıcısı Lisa Richards, SheFinds’a, “Kırmızı mercimekli makarna, diyet lifi açısından zengindir. Lif bakımından güçlü besinler tokluk hissini artırarak çok yeme ve öğünler ortasında atıştırma mümkünlüğünü azaltır.” dedi.

2. KELP ERİŞTE

Besin kıymeti yüksek deniz yosunlarından elde edilen kelp erişteleri düşük karbonhidratlı, düşük kalorili ve doğal olarak glütensizdir. Ayrıyeten sağlıklı bir ölçüde kalsiyum, magnezyum ve demir içerir.

Yosun eriştesi birebir vakitte sağlıklı tiroid işlevini destekleyen, metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olan ve kilo kaybına katkıda bulunan bir mineral olan iyotun da güzel bir kaynağıdır.

3. KONJAC KÖKÜ MAKARNASI

Bu makarna, birebir vakitte shirataki eriştesi olarak da biliniyor. Kilo verme uzmanı Dr. Andrea Maxim, SheFinds’a, konjac kökü makarnasını piyasadaki en sağlıklı, düşük karbonhidratlı, yüksek lifli makarna olarak gördüğünü söylüyor.

Konjac bitkisinden yapılan bu makarna doğal olarak yüksek oranda glikomannan içerir. Bu çözünür lif suyu emer ve bağırsakta genişleyerek diyet yapanların daha uzun mühlet tok hissetmelerine yardımcı olur.

Bu makarnada bulunan viskoz lif, sağlıklı sindirimi ve beden yükünü muhafazaya yardımcı olan bağırsak florasını besleyen bir prebiyotik fonksiyonu görür.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)